Tietoa meistä

Tietoa meistä

Olen Sophie Lindström ja kasvatan pienimuotoisesti kotioloissa pieniamerikanpaimenkoiria kennelnimellä Huihai. Kasvattajan peruskurssin olen käynyt marraskuussa 2016, jolloin allekirjoitin myös kasvattajasitoumuksen ja kennelnimen sain 2018. Ensimmäisen pampain sain vuonna 2020, kantanarttuni Chili eli Wunderbaums Sea of Red. Tutustuin rotuun siskoni kautta jo vuosina 2018-2019. Sitä ennen olen omistanut lapinporokoiria. Olen aktiiviharrastaja, koirieni kanssa harrastan muun muassa pelastuskoiralajeja, agilitya ja näyttelyitä.

Kasvatukseni tavoitteena on kasvattaa terveitä, rodunomaisia pampaita harrastuksiin. Jalostuskoirissani käytän hyväluonteisia ja terverakenteisia koiria, jotka ovat ulkomuotoisesti suurilta osin rotumääritelmän mukaisia. Näyttelytittelit eivät ole jalostukseni päätavoite, mutta käytän koiriani näyttelyissä saadaakseni arvion ulkomuodosta. Voin joustaa esimerkiksi koiran koossa jos koira on muuten rodunomainen. Pääpainotus on käyttötarkoituksessa ja terveydessä. Pyrin käyttämään koiriani PAIM-T kokeessa, missä mitataan paimennustaipumusta, sekä luonnetestissä tai MH-kuvauksessa.

Käytän jalostuksessa DNA- ja terveystutkittuja koiria (vähintään polvet, kyynärät, lonkat, silmät). Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina ja useaan kertaan madotettuina. Jokainen pentue rekisteröidään Suomen kennelliiton koirarekisteriin.